Verzuimbegeleiding & Preventie

Alleen een bedrijfsarts kan bepalen of een zieke werknemer (tijdelijk) arbeidsongeschikt is. Een werkgever kan en mag dat niet beoordelen. Het is dan ook belangrijk dat de werkgever de ziekmelding zo snel mogelijk aan de bedrijfsarts doorgeeft, zodat de bedrijfsarts hierover een uitspraak kan doen .

Als een werknemer langdurig ziek is, kan het lastig zijn om weer aan het werk te gaan. De bedrijfsarts speelt een belangrijke rol bij de re-integratie en zal samen met zowel u als werkgever als met de werknemer proberen om het ziekteverzuim terug te dringen. De bedrijfsarts zal zich daarbij vooral richten op de bevordering van re-integratie.

Naast het ziekteverzuim houdt de bedrijfsarts zich ook bezig met preventie. Een bedrijfsarts zal de werkgever adviseren over het toepassen van preventieve maatregelen zodat werknemers gezond en veilig kunnen werken. Een werknemer kan hiervoor zelf of via de werkgever een aanvraag indienen bij de bedrijfsarts voor een ‘Arbeidsomstandigheden spreekuur’.

Voor het maken van een afspraak bij de bedrijfsarts of wanneer u advies wenst kunt u met ons contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur of per e-mail info@kwadrant-arbo.nl

Benieuwd of Kwadrant Arbo bij jouw bedrijf past?

Neem dan contact met ons op. Bel (0850) 47 30 09 of mail naar info@kwadrant-arbo.nl